Keresés ebben a blogban

2015. május 2., szombat

Amolyan igazi kakaós csiga!

Az úgy volt....hogy hál'istennek van nekem egy másik aranykezű Nagyim is,aki a mai napig mesés csigákat süt.Úgy értem kakaós csigákat :) Szegénykém mennyi fáradtságtól megkímélhette volna magát,ha régen is lettek volna már olyan gépek,amik leveszik a dagasztás terhét a válláról.Később,mikor betegeskedni kezdett,gép híján segítettek neki.De azt hiszem,talán pont ettől volt mindig olyan szép és ízletes mindig,mert az ő keze munkája volt teljes egészében! <3
Az övét sajnos többé már nem fogyaszthatom,de mutatok helyette egy másikat gluténmentesen!

50 dkg Schar Mix B
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 ek olaj
egy csipet só
1 ek cukor
kb 4 dl tej
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, sóval, és kb 2,5 dl langyos tejjel. Ha már szálas a tészta, beledolgozzuk az olajat is, és duplájára kelesztjük. Majd rizslisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, megöntözzük 5 dkg olvasztott vajjal vagy margarinnal, meghintjük 5 ek porcukor és 2 ek kakaópor keverékével, és összesodorjuk. Kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk, és tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket. Megöntözzük 5 dkg olvasztott vajjal, majd hideg sütőben kezdjük sütni. Mikor majdnem kész, megöntözzük a maradék 1,5 dl vaníliával ízesített forró tejjel, és készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése