Keresés ebben a blogban
2015. január 17., szombat
Bögrés-mákos muffin
Miután már a kenyérsütésbe sikerült kicsikét belelendülnöm,elkezdtek hiányozni az édességek.Na,nem egyszerű csokikára gondolok itt,hanem olyan igazi sütire!Az első gluténmentes süteményem,amit készítettem,ez a nagyon fincsi bögrés-mákos muffin!Akár dióval is elkészíthető!Mivel javasolt az első három hónapban a tejtermékek fogyasztásának elkerülése/mérséklése,akár vízzel is helyettesíthető!Később pedig a kevésbé megterhelő növényi tejeket is érdemes kipróbálni! :)
Íme:
1 bögre rizsliszt
1 bögre darált mák
1 bögre porcukor
1 bögre tej /víz is megfelel
1 db tojás
1 fél cs. sütőpor
+1 étcsokis tortabevonó a tetejére
A hozzávalókat egy tálkában jól összekeverem,kicsit hígabb lesz,mint pl. a muffintészta. 12 db-os muffinsütőbe papíroskákat teszek,és ezekbe csurgatom bele merőkanállal.
Szóval légkeveréses sütőbe tolom 160-180 fokon kb 20-25 percre,de tűpróbával ellenőrzöm,hogy esetleg több időre van e szüksége.Szépen meg fognak emelkedni és összeállnak.Én addig sütöm míg a teteje egy kis barnás színt kap.
Aztán kiveszem,picit hűlni hagyom,addig a csokikrémet elkészítem a tetejére a papíroson leírtak szerint.Általában ez abból áll,hogy vízgőz felett-de akár a mikróban is-10dkg vajat hevítek,míg a víztartalma elpárolog,és ehhez olvasztom hozzá a csokit.
A muffinkák tetejére mázolom,és hűvös helyen hagyom szilárdulni.Nagyon-nagyon finom. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése