Nem tudom, Ti hogy vagytok vele,de ebben a nagy melegben nekem inkább jól esnek a könnyű kis krémlevesek,mint a zsíros cupákok :D Így született ez az újabb alkotás,és annyira finom,hogy az valami csuda. Mutatom, hogy készítettem! ^^
500 gr. gomba-én üvegesből készítettem most,de ilyenkor minden elérhető frissen,úgyhogy bátran lehet azt is.
200 gr vaj
1 kis doboz főzőtejszín
só,bors,őrölt szerecsendió
és ha túl sűrűnek ítéljük,tejjel hígítjuk
a vajat felolvasztom egy edényben,majd hozzáadom a lecsöpögtetett gombát. Felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi. Puhára főzöm. ekkor lehúzom a tűzhelyről és krémesre turmixolom, miközben hozzáadom a tejszínt.sóval, borssal ízesítem,és visszahúzom a tűzhelyre,hagyom egyet rottyanni.Én úgy gondoltam, hogy egy kis tejjel felhígítom,hogy ne legyen annyira sűrű.És olyan isteni finom lett. Kevés sajttal megszórtam,és úgy tálaltam! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése