Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 1., szombat

Meggyes pite

Kicsit betegeskedem mostanában,és a szervezetem minden mennyiségben kívánja a gyümölcsöt.
És most olyat készítettem,ami nemcsak hogy gyümölcsös,de maga a tökély. ;)
Tudom,szerénytelenül hangzik,de amikor megkóstoltam,pontosan azt az ízt és állagot éreztem,amit még "azelőttről" ismertem.
Mutassam?Mutatom! ;)

Tészta:
20 dkg Schar mix B liszt
12 dkg vaj
1 csipet só
1 tojás sárgája
1 t.k. szódabikarbóna
1 e.k. cukor
kb 2 t.k. tejföl

A lisztet a vajjal elmorzsolom,majd hozzáadom a tészta többi hozzávalóját is,és egy egy cipócskába összegyúrom.Lágy,de gyúrható tésztát kapok.

Töltelék:
kb. 30 dkg meggy
rumaroma ízlés szerint
fahéj ízlés szerintű
2 e.k. cukor
1 púpozott e.k. étkezési keményítő

Amíg a gyúrásban elfáradt tészta pihen,addig elkészítem a tölteléket. :)
A kimagozott meggyet a leve nélkül egy edénybe teszem,és felöntöm annyi vízzel felöntöm,ami épp ellepi.Hozzáadunk tetszés szerint rumot és fahéjat,illetve a cukrot.Pár percig főzöm.A meggy levéből 2 evőkanálnyit kimerek,és ebben csomómentesre keverem a keményítőt,majd hozzáadom a meggyhez.Néhány perc alatt kocsonyás állagúvá válik.Ezzel a töltelék kész is.

Szükség van még a tojás fehérjére és kevéske zsemlemorzsára.

A tésztát kettészedem és akkorára nyújtom,amekkora a tortaforma.Az egyiket az aljába terítem,megszórom kevés zsemlemorzsával és villával megszurkálom. Erre kerül a töltelék,amit megszórhatok még kevés fahéjas cukorral.És végül befedem a másik tésztalappal.Lekenem a tojásfehérjével,és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.Mikor kihűlt,szeletelem.Yummy ^^





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése