Keresés ebben a blogban

2015. február 23., hétfő

Cheesecake-vagyis sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Már attól összefut a nyál a számban,hogy leírom a nevét. :D Többször is szóba került már korábban,hogy ki kellene próbálni,de bevallom őszintén nem mertem.Nagy butaság volt.Minden szépen összeállt,és a végeredmény minden szempontból tökéletes lett!Kicsi tortaformában sütöttem,de már egy kis szelet is annyira laktató,hogy  bőven elég volt.Az új kedvencem!!! :)


Tészta:
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg Gm liszt/most Schar B-ből készült/
Ezeket gyorsan összegyúrom,és 20 percig hűtőztetem.

Töltelék/krém:
2 tojás
10 dkg cukor
25 dkg mascarpone/vagy túró
1-2 e.k. liszt
2 dl tejföl
kb 1 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor

Öntet:
Ez most mirelit erdei gyümiből készült,kb 20 dkg
2 e.k. cukor
1k.k. citromlé
1 kanál tejszín/habtejszín/


 A tojásokat kettéválasztom,a sárgájához adom a cukrot,elkeverem vele,majd a többi hozzávalót is,a fehérjét kivéve.A fehérjéből kemény habot verek,és a végén hozzákeverem a krémhez. Kb.palacsintatészta sűrűségű lesz.

A tésztát hűtőzés után 16 cm-es tortaformába nyomkodom,előtte én kivajaztam,liszteztem az alját.Úgy egyengessük el,hogy az oldalára is jusson.Villával megszurkászom, 180 fokon aranysárgára elősütöm.Rövid idő,úgyhogy figyeljünk rá!
Azután a krémet beleöntöm és 180 fokon/légkev./készre sütöm.20 perc környékén a teteje már barna volt,úgyhogy lefedtem,és még kb 30-40 percig sütöttem.Hagyjuk teljesen kihűlni,mielőtt szeleteljük.S öntsük nyakon az öntettel! ^^



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése