Olyannyira nem tudnám elképzelni,hogy nem eszem,hogy megtanultam tészta nélkül is elfogyasztani!!!Miért?Mert jó darabig nem találtam olyan igazi cérnametélt jellegű gluténmentes tésztát!Kipróbáltam párat,de vagy állagra vagy ízre...de nem volt az igazi!Házi készítésűvel még nem próbálkoztam.Pedig emlékszem,anno,pici lányként a nagyimmal nem kevés mennyiséget állítottunk elő.Most is előttem van,ahogy gyúrja,nyújtja,lisztezi,majd bele a tésztagépbe/nem tudom,hogy hívják pontosan,én így emlékszem a nevére/,és már készült is a cérnametélt.Az ő kezei között amúgy is csak úgy "születnek" az ételek,a sütemények,varázsol mindig.És bár egy éve már,hogy nem ehetem,ha fájni kezd a szívem miatta,becsukom a szemem,és már érzem is az ízeket,a sütik porhanyósságát...mindent.Egy életre belém ivódott! <3 Bár gondolom ezzel nem csak én vagyok így! :) Na,de viszakanyarodva..Kb. 2-3 hónapja felfedeztem!Interspar,Ázsia polc,Tao-Tao gluténmentes rizs cérnametélt!Ez a tészta hasonlít számomra leginkább az "igazihoz!Minimális mellékíze van csak,amit,ha a levesbe teszem,egyáltalán nem is érzek.Elkészíteni is pofonegyszerű!Én úgy szoktam,hogy vízforralóban nagyobb mennyiségű vizet felforralok.Közben egy közepes adag tésztát belebogarászok egy tálba és egy kiskanál sót teszek hozzá,és erre ráöntöm a vizet.Elkavarom,lefedem,és 3-4 percig állni hagyom.A fedőt levéve megkavarom,majd szépen leszűröm.Hideg vízzel át szoktam öblíteni.Hagyni kell jól lecsurgatni,vagy kicsit megnyomkodni,hogy ne maradjon rajta víz.Ennyi az egész!S mehet a levesbe! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése