Keresés ebben a blogban

2015. február 23., hétfő

Nemzetek konyhája 2.-Csónakocskáim,avagy török pide

Én tényleg nagyon szeretek kísérletezgetni,és egy ilyen alkalommal próbáltam ki ezt az ételt is!Nagy sikere volt!Lássuk,hogyan is készül:

Tészta:
40dkg Scahr  mix B gluténmentes liszt
2 k.k.só
1 t.k. cukor
2 dkg élesztő
3-4 e.k.olaj
3,5 dl víz

Töltelék:
20 dkg csirkemáj/lehet helyettesíteni szalonnával vagy akár zöldségekkel is/
1 nagy hagyma fele
Só,bors,fokhagyma,majoranna

Tetejére
sajt kb 10 dkg

Elkészítés
Töltelék:
A májat megmosom.leszárítom,apróra kockázom.A hagymát szintén felaprítom,olajon megdinsztolom,rákerül a máj,addig főzöm nagy lángon,míg a leve elfő.Végén fűszerezem,s hagyom hűlni,míg a csónakocskákat elkészítem.

Tészta:
Kevés vízben cukorral felfuttatom az élesztőt.A liszthez adom a sót,majd ezt a felfuttatott élesztőt.Robotgép dagasztóspiráljával jól kiverem,végül az olajat is hozzáadom,és elkeverem. Duplájára kelesztem,majd nagyobb gombóckákat formázok belőle,amiket kinyújtok hosszában,s a tészta mindkét hosszabb végét feltekerem.A szélébe sajtot is tettem,úgy tekertem fel.A 2 szélét összecsíptem.A csónakba kerül a máj,pár db paradicsomkocka,tetejére sajt,s bazsalikom.Széleit olajos vízzel kentem le,tojást nem tettem bele,s hideg sütőbe toltam.200 fok,alsó-felső sütés,kb 45-50 perc.A vége előtt pár perccel kivettem,újra lekentem,s csak rácson sütöttem.Miután kivettem,újra lekentem.Ketchuppal is isteni. :)

Sütés előtt
A készre sült török pide

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése