Keresés ebben a blogban

2015. február 23., hétfő

Hidegben-melegben:Burgonyakrémleves

De tényleg!Ha hideg van,ha meleg van,ez a leves bármikor elkészíthető!Én amúgy is odavagyok mindenféle krémlevesért,szerintem eléggé laktató is.S nagyon egyszerű elkészíteni! :)


80-100dkg burgonya
kis doboz tejszin vagy tejföl

bors
pici őrölt szerecsendió
2db babérlevél
2-3e.k. rizsliszt v kukoricalisztKb
1 l csontlé v húsleves alaplé
Bacon tetszés szerint

Burgit meghámozom, apróra kockázom, odateszem főni, de csak annyi vizben, ami ellepi. Só, bors, szerecsendió, babérlevél kerül bele. Majd ha megfőtt,a babérlevelet kiveszem. Botmixerrel pépesitem. A tejszinben a lisztet elkeverem, s hozzaadom a péphez. Majd kb.1 l csontlével (leveskocka is tökéletes) hígítom a megfelelő állagúra. Ha szükséges, még fűszerezhetem. A bacont felkockázom,vagy akár egyben lepiritom, s megszórom vele. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése