Keresés ebben a blogban

2015. február 23., hétfő

Rántott hal-a hétköznapokon is

A gluténmentes panírozott halrudacskák-számomra legalább is-őrült árakon mozognak.Ezért azt csak ritkán engedem meg magamnak.Ezzel a hallal én megdolgozom otthon,viszont hamar elkészül,és isteni finom!Mivel a rántott halat nálunk csak én preferálom,ezért kisebb menyiségben szoktam venni fagyasztott Pangasius filét.Az Intersparban rendszeresen rábukkanok akcióra.Amíg kiolvad egy kis langyos vízben, elkészítem hozzá a tetszőlegesen választott köretet.Ez esetben burgonyapürét :) 
A felengedett halról felitatom a vizet.Ha nagy a hal,/az szokott lenni/,akkor 2-3 darabba felvágom.Nekem Édesanyám úgy tanította,hogy magát a halat ne fűszerezzem.Helyette : a panírozólisztbe,ami ez esetben sima kukoricaliszt,pirospaprikát szórok,kb 2.k.k.-nyit.A második "réteg" pedig amolyan palacsintaszerű massza.Tojásokat felverem,befűszerezem tetszőlegesen,és kb 2.ek .kukoricalisztet adok hozzá.Ettől lesz kicsit sűrűbb. Tehát beleforgatom a lisztbe,majd a masszába és aranybarnára sütöm. Tálaláskor nekem mindig szükségem van rá,hogy legyen még valami hozzá: csemegeubi,meggy,szilva,barack,ananász,uborkasaláta.... Laktató és nagyon finom! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése