Néhány évvel ezelőtt egy tanfolyamra jártam,és az egyik csoporttársam kezei közül remek sütik kerültek ki.Egy alkalommal ezzel az édességgel lepett meg minket.Sokszor eszembe jutott azóta is,de úgy látszik,gluténérzékenynek kellett lennem ahhoz,hogy magam is elkészítsem. :) S ami még mellette szól,hogy sütni sem kell! ^^
Hozzávalók:
fél kg édes alma
250 gr. háztartási keksz/vagy ahhoz hasonló/,amit otthon is el lehet készíteni,de én most a Mester család termékét választottam
2 cs. vanília ízű pudingpor
10 dkg cukor
4 dl víz
1 fél k.k. fahéj
a tetejére pedig csokimáz
Az almát meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem.Egy kisebb lábasba teszem,hozzáadom a cukrot és 2-2,5 dl vizet,felfőzöm.Kb 10 perc alatt meg is puhult. Közben a pudingport a maradék 1,5-2 dl vízben elkeverem csomómentesre.A megpuhult almához öntöm,összerottyantom kb 2 percig,ezalatt kellőképpen be is sűrűsödik.
Én most a kenyérsütő formám alját raktam ki sorban keksszel.De ha dupla mennyiséggel készül,akkor egy közepes tepsi aljár kerülnek.
Szóval a kekszre jön ez az almás krém,majd a tetejére ismét szépen sorban a kekszek.
Legfelülre pedig egy egyszerű csokimáz kerül,ami lehet egy sima tortabevonó is. :)
Hűtőben pihentetjük legalább néhány órán át,de még jobb,ha egy egész éjjel.Addigra a keksznek kellőképpen meg kell puhulnia ahhoz,hogy szeletelni tudjuk.Forró vízbe mártott késsel!
És ezt kapjuk végeredményként! ^^
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése