pici só
kevés rum (nekem rumaroma volt) elhagyható
kevés reszelt citromhéj
1 egész tojás
30 dkg Schar B liszt vagy fele mennyiségben Schar mix it lisztet hozzá lehet adni
2,5 dkg friss élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd beleöntjük a többi hozzávalót és jó erősen kikeverjük. Fél órát kelesztjük, majd deszkára borítjuk és rizsliszttel kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy karikára halmozok kiskanál túrót, és egy másikkal beborítom. Várunk negyed órát, amíg pihen. Bő forró olajban kisütjük. Hamar sül. Az olajból kivéve porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése