Keresés ebben a blogban

2015. február 25., szerda

Rántott sajt tartármártással

Szerintem utoljára vagy 2 évvel ezelőtt ettem,nyilván akkor még nem gluténmentesen.Hogy miért kerülgettem ennyi ideig,magam sem értem!Ma egyszerűen vettem egy rúd rántani való sajtot a Tescoban,felszeleteltem és kisütöttem.Kicsit másabb,inkább palacsintaszerű bundában,semmint ropogósan!És nem dőlt össze a világ! :) Mi  több,nagy sikere van!Szerintem,ha most rálesnék a tányérra,már nem is igazán lenne.Csak úgy,mint a saját készítésű tartármártásomból! :D
Ahogy készítettem:

Tehát egy rúd rántani való sajtot kicsit vastagabb szeletekre felvágtam.Kukoricalisztbe forgattam,majd pedig a már lassan hagyománnyá váló palacsintatésztaszerű tojásos masszába./Ami ugye attól ilyen,mert kevéske kukoricalisztet adtam hozzá és ízesítettem.De nem túlságosan,mert a sajtnak alapból is megvolt a saját aromája./Ezután újra s lisztbe,majd újra a massza,innen pedig a felhevített olajba,ahol aranybarnára süttették magukat :D Tartármártással meglocsoltam,hadd hűtőzzenek a nagy forróság után,mellé pedig rizst tálaltam köretként
A tartár is végtelenül egyszerű:
2 dl tejfölt,2 e.k. majonézt,1 t.k. mustárt,2-3 t.k.kristálycukrot.1 t.k. citromlevet,1 fél t.k.sót és egy csipet sót egyszerűen összekeverek.Nekem így lett tökéletes az íze.S amíg a sajt és a rizs elkészül,pihent egyet a hűtő alsó polcán :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése