Keresés ebben a blogban

2015. február 27., péntek

Tejfölös csirkepaprikás

...és gombapörkölt!Mivel hogy ugyanúgy készül mindkettő!

Fél kg csirkemellet felkockázok.Kevés olajat hevítek,2 k.k. pirospaprikával meghintem,elkeverem,majd hozzáadom a husit.Nem,nem felejtettem el a hagymát,szándékosan hagytam ki,mert mióta gluténmentesen étkezem,egyszerűen nem nagyon bírja a pocakom.De így is teljesen jól működik :) A csirkehúst kicsit átforgatom,s annyi vízzel ami ellepi,felöntöm.Sóval vagy ételízesítővel,kevés borssal és őrölt köménymaggal ízesítem.Puhára főzöm.
Eközben 2 e.k. tejfölt elkeverek 1-2 e.k. liszttel,ami lehet rizsliszt vagy kukoricaliszt,és a husi levéből keveset hozzáadok.Jól elkeverem,majd a kész husihoz adom.Összerottyantom,és már kész is.Főtt krumplival,tésztával,salátával tálalhatom.
A gombapörköltöt ugyanígy készítettem,csak az alapanyag volt más. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése