Keresés ebben a blogban

2015. február 24., kedd

Cigánypecsenye

Töredelmesen bevallom,én még csak alig néhány éve ismerem azt az ételt,pedig nem most léptem be a konyhába először :D Minden esetre azóta is nagy rajongója vagyok!Habár kalóriaszegénynek semmiképp nem mondanám,de a gluténmentességnek megfelel! :)
Na szóval,ami szükséges hozzá:

kb 8 szelet tarja/karaj
kb.25 dkg füstölt szalonna vagy erdélyi szalonna,annyi legyen,hogy minden husira jusson belőe
1 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma vagy fokhagyma-granulátum
kevés kukoricaliszt
olaj
só,bors,pirospaprika

2-3 gerezd fokhagymát pucolás után összezúzok,vagy lereszelem és kb 1 dl étolajhoz adom./A granulátumból 1.t.k-nyi elég,ha azt használjuk/.
A hússzeleteket kiklopfolom,majd megsózom-borsozom,és megforgatom a fokhagymás pácban.Legalább 1-2 órára a hűtőben pihentetem őket.
Közben a szalonnát nem túl vékonyra felcsíkozom,bevagdosom éselősütöm.De akár egy tányérba is tehetem,papírtörlővel lefedem és a mikrohullámúban addig melegítem-sütöm,míg a zsírja is szépen kisül.
Egy közepes méretű tepsit kikenek/akár a szalonna kisült zsírjával/.
A fej vöröshagymát felkarikázom és beleforgatom egy fél bögrényi kukoricaliszt és 1-2 e.k. pirospaprika keverékébe,és belesorakoztatom a tepsi aljába.Erre kerülnek majd a husik.
A hússzeleteket a hűtőből kivéve egyesével szintén beleforgatom a lisztes keverékbe,és olajban/vagy a szalonna zsírjában/mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütöm.Ez egy-két perc mindössze,hiszen csak elősütöm.Szépen sorban rárakom a tepsiben lévő hagymakarikákra.Mindegyik husi tetejére teszek 1-2 kisült szalonnacsíkot.180 fokon készre sütöm,Ez nálam annyit jelent,hogy a szalonna már szép piros-barna.a husi pedig megpuhult és kis színt kapott.Köretként rizst,krumplipürét adhatunk hozzá.aminek a tetejére kerülhet a hagymakarikákból is!
Ez az én gluténmentes cigánypecsenyém ^^


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése