Keresés ebben a blogban

2015. február 23., hétfő

Gluténmentes keksztekercs



Állítom,hogy Édesszájú vagyok!Mindig másfélét kívánok,de hogy szükségem van a napi édességre valamilyen formában,az biztos!Sőt,van,hogy sós-édes egyszerre!Régebben,még a cöli előtti időkben is sokszor készítettem olyan édességet,amihez szükség volt darált kekszre.Ám akkor valamivel egyszerűbbnek tűnt a dolog,hiszen elég volt elmenni a boltba,leemelni a polcról és kész.Most viszont...első körben azt éreztem,falakba ütközöm.Majd ugye a "kényszer nagy úr" alapon feltaláltam magam.Bevallom nekem a házi készítésű keksz nem igazán jött be,s valljuk be egyszerűbb is a készen kapható keksszel.Egyszerűen dupla zacskóba teszem,amennyi kell,és klopfolóval apróra zúzom.Vagy akár le is lehet darálni.Gondolok itt most a kávédarálóra például.Ez a keksztekercs most "nyeremény" kekszből készült.Egy receptversenyben indultam egy másik finomsággal,és az elért helyezésemért csomagot kaptam,amiben többek között ez is benne volt.S úgy döntöttem erre használom fel.S milyen jól tettem! ^^

Ahogy készül:
25 dkg darált keksz
2 e.k. kakaópor
1-1,5 dl tej
1 picurka rumaroma,ez elhagyható
8dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

A kekszet elkevertem a tejjel,de lassan adagolva,nehogy sok legyen és elázzon.Majd hozzáadtam a rumot és a kakaóport. A vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a fele kókuszreszeléket.Én még a kekszhez is adtam picit.A kókuszreszelék másik felét folpackra terítettem,erre pedig a kekszmasszát,és hosszúkásra "nyújtottam".Rákenem a vajas krémet és a folpack segítségével feltekerem.Én az egyik felébe meggyszemeket is tettem.Hűtőbe rakom,2-3 óra szeleteltem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése