Ha túróról van szó,minden mennyiségben jöhet!Nálunk a Túró Rudi is nagy kedvenc,így hát...
Eredetileg még az öcsém 20. szülinapjára akartam elkészíteni.Reggel,ahogy azt kell,neki is állok,de a piskóta,hogy finoman fogalmazzak,nem sikerült.Helyette megkapta a fejem a konyhaszekrény sarkát,és mondanom sem kell,hogy némileg alábbhagyott a lelkesedésem!De csak nem hagyott nyugodni a dolog,úgyhogy délután kibékültünk a konyhaszekrénnyel,és én újra belevágtam! :D
S íme a végeredmény!Barátaim,ismerőseim is csorgatták a nyálukat érte!Akinek pedig megígértem,az legközelebb meg is kapja ;)
Hozzávalók:
Piskóta
5 tojás
5kanál kukoricaliszt
4 e.k. cukor
1 van.cukor
Pici sütőpor
1 kanál kakaópor
Igazából egy hagyományos piskótát sütöttem egy kicsi tortaformában.Miután elkészült,hagytam kihűlni
Piskóta
5 tojás
5kanál kukoricaliszt
4 e.k. cukor
1 van.cukor
Pici sütőpor
1 kanál kakaópor
Igazából egy hagyományos piskótát sütöttem egy kicsi tortaformában.Miután elkészült,hagytam kihűlni
Krém:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 van.cukor
1 k.k.citromlé
1 fél tasak zselatinpor
2 dl habtejszín
A túrót elkeverem a porcukorral és a van.cukorral.A tejszínt egy kanál cukival remegős habbá verem.A zselatint a tasakon lévő módon elkészítem,illetve csak a felét.Hűlni hagyom,majd a túróhoz keverem.Végül pedig a felvert habot. Ez kerül majd a kihűlt piskóta tetejére,illetve lehet kettévágni a piskótát,s a közepébe is kenni.Érdemes ekkor a tortaformába visszahelyezni.Néhány órára hűtőbe teszem.
Máz:
Tortabevonó/ét/
A hűtőztetés után ezt elkenem a torta tetején.
Ha alkalomra készül fel lehet dobni piros marcipánból kivágott pöttyökkel vagy félbevágott rudival--->Piros Pöttyös ^^
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 van.cukor
1 k.k.citromlé
1 fél tasak zselatinpor
2 dl habtejszín
A túrót elkeverem a porcukorral és a van.cukorral.A tejszínt egy kanál cukival remegős habbá verem.A zselatint a tasakon lévő módon elkészítem,illetve csak a felét.Hűlni hagyom,majd a túróhoz keverem.Végül pedig a felvert habot. Ez kerül majd a kihűlt piskóta tetejére,illetve lehet kettévágni a piskótát,s a közepébe is kenni.Érdemes ekkor a tortaformába visszahelyezni.Néhány órára hűtőbe teszem.
Máz:
Tortabevonó/ét/
A hűtőztetés után ezt elkenem a torta tetején.
Ha alkalomra készül fel lehet dobni piros marcipánból kivágott pöttyökkel vagy félbevágott rudival--->Piros Pöttyös ^^
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése